BLACK ESPRESSO | El Salvador

9,00  s DPH

Black espresso je stvorené pre milovníkov klasického espressa. Pôvod kávy v espresse sa môže líšiť počas roka, no chuťový profil ostáva nezmenený. Black espresso reprezentuje mohutné telo, balans medzi sladkou a horkou chuťou s minimálnou aciditou.

Farma San Carlos s rozlohou 672 ha sa rozprestiera na vrchu Cacahuatique v nadmorskej výške 1100 až 1665 m n.m.. Spracovateľský mlyn a terasy na sušenie kávy sa nachádzajú v nadmorskej výške 1400 m. n.m., čo poskytuje ideálne miesto na sušenie kávy, pretože je orientované na sever/severovýchod. Smer prevládajúcich vetrov totiž pomáha udržiavať stabilné teploty vhodné na sušenie kávy. Po vylúpnutí zrna z čerešne sa na ňom ponechá 45% dužiny, odtiaľ sa presunie na terasu, kde sa počas dňa pravidelne otáča a v noci zakrýva (honey process), pričom sa suší do 11% vlhkosti počas 17 dní. Potom je káva ponechaná v sklade pri terasách, odkiaľ sa neskôr prevezie do malého mlyna na úpätí farmy. Tu sa kávu pretriedi a pripraví na export. Farma má ako jedna z mála v krajine vlastnú vývoznú licenciu.

Kategórie:

Popis

Chuťový profil

HORKÁ ČOKOLÁDA – KAKAO

Black espresso je stvorené pre milovníkov klasického espressa. Pôvod kávy v espresse sa môže líšiť počas roka, no chuťový profil ostáva nezmenený. Black espresso reprezentuje mohutné telo, balans medzi sladkou a horkou chuťou s minimálnou aciditou.

Farma San Carlos s rozlohou 672 ha sa rozprestiera na vrchu Cacahuatique v nadmorskej výške 1100 až 1665 m n.m.. Spracovateľský mlyn a terasy na sušenie kávy sa nachádzajú v nadmorskej výške 1400 m. n.m., čo poskytuje ideálne miesto na sušenie kávy, pretože je orientované na sever/severovýchod. Smer prevládajúcich vetrov totiž pomáha udržiavať stabilné teploty vhodné na sušenie kávy. Po vylúpnutí zrna z čerešne sa na ňom ponechá 45% dužiny, odtiaľ sa presunie na terasu, kde sa počas dňa pravidelne otáča a v noci zakrýva (honey process), pričom sa suší do 11% vlhkosti počas 17 dní. Potom je káva ponechaná v sklade pri terasách, odkiaľ sa neskôr prevezie do malého mlyna na úpätí farmy. Tu sa kávu pretriedi a pripraví na export. Farma má ako jedna z mála v krajine vlastnú vývoznú licenciu.

BLACK ESPRESSO

EL SALVADOR - MORAZÁN

9,00  s DPH

Váha
250 g
Nadmorská výška
1400 m n.m.
Krajina pôvodu
EL SALVADOR

       Vlastníci        SAN CARLOS COOPERATIVA

Región
MORAZÁN
Odroda
RED BOURBON
Spracovateľský mlyn
SAN CARLOS COOPERATIVA
Spracovanie
HONEY
newsletter

Prihláste sa k odberu noviniek.

Zadaním emailu vyjadrujete súhlas s našimi zmluvnými podmienkami a pravidlami ochrany osobných údajov.

karma coffee

Kaviareň a pražiareň kávy v centre Liptovského Mikuláša.


Prevádzka

Námestie Osloboditeľov 75/14
031 01 Liptovský Mikuláš, SR

Prevádzkové hodiny
Pondelok – Piatok  |  8:00 – 18:00
Sobota  |  10:00 – 17:00
Nedeľa  |  11:00 – 16:00

Ďalšie informácie

Hmotnosť 250 g

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.