Chuťový profil
HORKÁ ČOKOLÁDA – KAKAO
Black espresso je stvorené pre milovníkov klasického espressa. Pôvod kávy v espresse sa môže líšiť počas roka, no chuťový profil ostáva nezmenený. Black espresso reprezentuje mohutné telo, balans medzi sladkou a horkou chuťou s minimálnou aciditou.
Farma Enegho da Serra s rozlohou 672 ha sa rozprestiera v regióne Minas Gerais v nadmorskej výške 1100 m n.m.. Spracovateľský mlyn a terasy na sušenie kávy sa nachádzajú v nadmorskej výške 1200 m. n.m., čo poskytuje ideálne miesto na sušenie kávy, pretože je orientované na sever/severovýchod. Smer prevládajúcich vetrov totiž pomáha udržiavať stabilné teploty vhodné na sušenie kávy. Po vylúpnutí zrna z čerešne sa presunie na terasu, kde sa počas dňa pravidelne otáča a v noci zakrýva, pričom sa suší do 11% vlhkosti počas 17 dní. Potom je káva ponechaná v sklade pri terasách, odkiaľ sa neskôr prevezie do malého mlyna na úpätí farmy. Tu sa kávu pretriedi a pripraví na export.
BLACK ESPRESSO
BRAZÍLIA - MINAS GERAIS
9,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 1110 m n.m. |
Krajina pôvodu BRAZÍLIA | Vlastníci Da SERRA |
Región MINAS GERAIS | Odroda RED CATUAI |
Spracovateľský mlyn ENEGHO da SERRA | Spracovanie SUCHÉ |