Chuťový profil

MALINY – SUŠENÉ OVOCIE – MUSKOVADO

Jeden z najvýznamnejších spracovateľov v regióne firma Matraco coffee je vlastnená bývalým farmárom s menom Zuberi Matsitsi. Spracovateľská stanica Businde sa nachádza v severnej časti regiónu Kayanza, blízko hraníc s Rwandou. Stanica zastrešuje spoločnosť približne 650 lokálnych farmárov, ktorý pestujú výlučne odrodu red bourbon. Každý z nich vlastní zhruba 300 kávovníkov a je schopný vypestovať cca 200 – 300 kg čerešní. Lot ktorý Vám ponúkame je spracovaný suchou metódou, no spracovateľská stanica vlastní okrem 10 fermentačných nádrží aj 2 premývacie nádrže a 170 plôch na sušenie, čiže je schopná úrodu spracovávať mokrým a suchým spôsobom. Zber ako drvivá väčšina africkej úrody je vykonaný ručne, ihneď po doručení čerešní do mlyna Businde, je prevedené prvotné triedenie a umytie plodov, kde s oddelia dozreté zrná od zvyšku. Následne sa čerešne sušia na afrických posteliach podobu 28 dní. Potom s usušené zrná vylúpnu a opticky pretriedia na novo inštalovanom optickom triediči. Zuberi Matsitsi nasleduje trend platenia vyššej výkupnej ceny za dozreté a kvalitné čerešne čím dokáže ponúknuť spracovanú kávu s vyšším hodnotením SCA a následný zisk investuje do inovácie spracovateľského mlyna čo mu opäť iba umožňuje dosiahnuť každým rokom konzistentne výnimočnú kávu.

BUSINDE

BURUNDI - KAYANZA

12,00  s DPH

Váha
250 g
Nadmorská výška
 1650-1800 m n.m.
Krajina pôvodu
BURUNDI
Vlastníci
650 MIKRO FARMÁROV
Región
KAYANZA
Odroda
RED BOURBON
Farma
BUSINDE
Spracovanie
SUCHÉ
Spracovateľský mlyn
MATRACO COFFEE
Praženie
OMNIROAST
newsletter

Prihláste sa k odberu noviniek.

Zadaním emailu vyjadrujete súhlas s našimi zmluvnými podmienkami a pravidlami ochrany osobných údajov.

karma coffee

Kaviareň a pražiareň kávy v centre Liptovského Mikuláša.


Prevádzka

Námestie Osloboditeľov 75/14
031 01 Liptovský Mikuláš, SR

Prevádzkové hodiny
Pondelok – Piatok  |  8:00 – 18:00
Sobota  |  10:00 – 17:00
Nedeľa  |  11:00 – 16:00