CARLOS ALFREDO ESTEVEZ | Honduras

12,00  s DPH

Carlos Alfredo Estevez  pochádza z druhej generácie kávových farmárov z Corquinu v oblasti Copan v Hondurase.  Ako vyštudovaný agronóm a majiteľ farmy začal  spolupracovať s malou spoločnosťou Aruco, ktorá v rámci projektov pre zlepšenie kvality a efektivity pestovania kávy poskytovala potrebné školenia a expertízu. Carlos bol následne zvolený ako manažér mikro lotov a specialty grade kávy. Naučil sa všetky aspekty pestovania Specialty (výberovej) kávy od výživy rastlín až po inovatívne spracovanie zŕn. Keď videl potenciál tohto micro lot projektu, rozhodol sa preniesť tieto poznatky na svoju farmu. Carlos pestuje na svojej farme vo výške 1450 mnm odrody ako Caturra, Lempira, Parainema a IHCafe 90. Niektoré vysadil sám, iné tam už boli, keď farmu kúpil. Táto káva bola macerovaná 120 hodín a následne vysušená na vyvýšených posteliach v spracovateľskom mlyne Aruco počas 40 dní. Pred maceráciou sú čerešne premyté (selekcia nedozretých plodov), následne zmeraný obsah cukru, ktorý určuje koncové spracovanie a dĺžku macerácie. Tá sa odohráva v sudoch bez prístupu kyslíka po vopred stanovenú dobu pri teplote cca 20-25°C. Carlos sa rozhodol pre macerovanie, aby ešte viac vyzdvihol telo a jeho krémovú textúru a aby dosiahol vyváženosť a šťavnatosť v šálke.

Kategórie:

Popis

Chuťový profil

MANGO & MARAKUJA MARMELÁDA – TOFFEE

Carlos Alfredo Estevez  pochádza z druhej generácie kávových farmárov z Corquinu v oblasti Copan v Hondurase.  Ako vyštudovaný agronóm a majiteľ farmy začal  spolupracovať s malou spoločnosťou Aruco, ktorá v rámci projektov pre zlepšenie kvality a efektivity pestovania kávy poskytovala potrebné školenia a expertízu. Carlos bol následne zvolený ako manažér mikro lotov a specialty grade kávy. Naučil sa všetky aspekty pestovania Specialty (výberovej) kávy od výživy rastlín až po inovatívne spracovanie zŕn. Keď videl potenciál tohto micro lot projektu, rozhodol sa preniesť tieto poznatky na svoju farmu. Carlos pestuje na svojej farme vo výške 1450 mnm odrody ako Caturra, Lempira, Parainema a IHCafe 90. Niektoré vysadil sám, iné tam už boli, keď farmu kúpil. Táto káva bola macerovaná 120 hodín a následne vysušená na vyvýšených posteliach v spracovateľskom mlyne Aruco počas 40 dní. Pred maceráciou sú čerešne premyté (selekcia nedozretých plodov), následne zmeraný obsah cukru, ktorý určuje koncové spracovanie a dĺžku macerácie. Tá sa odohráva v sudoch bez prístupu kyslíka po vopred stanovenú dobu pri teplote cca 20-25°C. Carlos sa rozhodol pre macerovanie, aby ešte viac vyzdvihol telo a jeho krémovú textúru a aby dosiahol vyváženosť a šťavnatosť v šálke.

CARLOS ALFREDO ESTEVEZ

HONDURAS - COPAN

12,00  s DPH

Váha
250 g
Nadmorská výška
1450-1550 m n.m.
Krajina pôvodu
HONDURAS
Vlastníci
CARLOS ALFREDO ESTEVEZ
Región
COPAN
Odroda
CATURRA
Farma
CARLOS ALFREDO ESTEVEZ
Spracovanie
SUCHÉ – 120 HODINOVÁ MACERÁCIA
Spracovateľský mlyn
ARUCO
 
newsletter

Prihláste sa k odberu noviniek.

Zadaním emailu vyjadrujete súhlas s našimi zmluvnými podmienkami a pravidlami ochrany osobných údajov.

karma coffee

Kaviareň a pražiareň kávy v centre Liptovského Mikuláša.


Prevádzka

Námestie Osloboditeľov 75/14
031 01 Liptovský Mikuláš, SR

Prevádzkové hodiny
Pondelok – Piatok  |  8:00 – 18:00
Sobota  |  10:00 – 17:00
Nedeľa  |  11:00 – 16:00

Ďalšie informácie

Hmotnosť 250 g

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.