
Chuťový profil
MANGO & MARAKUJA MARMELÁDA – TOFFEE
Carlos Alfredo Estevez pochádza z druhej generácie kávových farmárov z Corquinu v oblasti Copan v Hondurase. Ako vyštudovaný agronóm a majiteľ farmy začal spolupracovať s malou spoločnosťou Aruco, ktorá v rámci projektov pre zlepšenie kvality a efektivity pestovania kávy poskytovala potrebné školenia a expertízu. Carlos bol následne zvolený ako manažér mikro lotov a specialty grade kávy. Naučil sa všetky aspekty pestovania Specialty (výberovej) kávy od výživy rastlín až po inovatívne spracovanie zŕn. Keď videl potenciál tohto micro lot projektu, rozhodol sa preniesť tieto poznatky na svoju farmu. Carlos pestuje na svojej farme vo výške 1450 mnm odrody ako Caturra, Lempira, Parainema a IHCafe 90. Niektoré vysadil sám, iné tam už boli, keď farmu kúpil. Táto káva bola macerovaná 120 hodín a následne vysušená na vyvýšených posteliach v spracovateľskom mlyne Aruco počas 40 dní. Pred maceráciou sú čerešne premyté (selekcia nedozretých plodov), následne zmeraný obsah cukru, ktorý určuje koncové spracovanie a dĺžku macerácie. Tá sa odohráva v sudoch bez prístupu kyslíka po vopred stanovenú dobu pri teplote cca 20-25°C. Carlos sa rozhodol pre macerovanie, aby ešte viac vyzdvihol telo a jeho krémovú textúru a aby dosiahol vyváženosť a šťavnatosť v šálke.
CARLOS ALFREDO ESTEVEZ
HONDURAS - COPAN
12,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 1450-1550 m n.m. |
Krajina pôvodu HONDURAS | Vlastníci CARLOS ALFREDO ESTEVEZ |
Región COPAN | Odroda CATURRA |
Farma CARLOS ALFREDO ESTEVEZ | Spracovanie SUCHÉ – 120 HODINOVÁ MACERÁCIA |
Spracovateľský mlyn ARUCO |