EL RINCÓN – DECAFE | Guatemala

9,00  s DPH

El Rincón je 25 ha farma vlastnená Yolandou Galindo situovaná v údolí pohoria Limestone, v regióne Huehuetenango v štáte Guatemala. Nadmorská výška farmy 1600m.n.m a jej poloha na úpätí pohoria, spolu so sopečnou pôdou prináša ideálne podmienky pre pestovanie kávy.

Majiteľke Yolande pomáha s chodom farmy Renardo Ovalle, ktorý popri pestovaných odrodách caturra a bourbon, postupne vysádza nové exotické odrody. Kávu zbavujú kofeínu priamo na farme využitím CO2 získaného z cukrovej trstiny.

Po zbere sa čerešne nechajú celú noc fermentovať v studenej vode. Následne sú vylúpnuté a opäť premyté. Pripravené čisté zrná sa namočia do vlažnej vody, kde absorbujú tekutinu, zväčšia svoj objem a póry v štruktúre zrna sa otvoria. Následne sa do tanku s vodou pridá pod tlakom CO2 získaný fermentovaním cukrovej trstiny. Oxid uhličitý v tekutine (podobne ako v nasýtenej minerálke) stúpa k hladine a viaže na seba molekuly kofeínu. Tento proces sa opakuje, až pokým sa dosiahne požadovaná úroveň zostatkového kofeínu (okolo 1-2%). Zrná zbavené kofeínu sa dosušia, póry sa opäť uzavrú a štruktúra zrna ostane neporušená. Celý proces zbavovania kofeínu je maximálne šetrný k káve, a prírode, keďže sa pri ňom nepoužívajú žiadne chemikálie.

Kategórie:

Popis

Chuťový profil

ČOKOLÁDA –  POMARANČ – KEŠU ORIEŠKY

El Rincón je 25 ha farma vlastnená Yolandou Galindo situovaná v údolí pohoria Limestone, v regióne Huehuetenango v štáte Guatemala. Nadmorská výška farmy 1600m.n.m a jej poloha na úpätí pohoria, spolu so sopečnou pôdou prináša ideálne podmienky pre pestovanie kávy.

Majiteľke Yolande pomáha s chodom farmy Renardo Ovalle, ktorý popri pestovaných odrodách caturra a bourbon, postupne vysádza nové exotické odrody. Kávu zbavujú kofeínu priamo na farme využitím CO2 získaného z cukrovej trstiny.

Po zbere sa čerešne nechajú celú noc fermentovať v studenej vode. Následne sú vylúpnuté a opäť premyté. Pripravené čisté zrná sa namočia do vlažnej vody, kde absorbujú tekutinu, zväčšia svoj objem a póry v štruktúre zrna sa otvoria. Následne sa do tanku s vodou pridá pod tlakom CO2 získaný fermentovaním cukrovej trstiny. Oxid uhličitý v tekutine (podobne ako v nasýtenej minerálke) stúpa k hladine a viaže na seba molekuly kofeínu. Tento proces sa opakuje, až pokým sa dosiahne požadovaná úroveň zostatkového kofeínu (okolo 1-2%). Zrná zbavené kofeínu sa dosušia, póry sa opäť uzavrú a štruktúra zrna ostane neporušená. Celý proces zbavovania kofeínu je maximálne šetrný k káve, a prírode, keďže sa pri ňom nepoužívajú žiadne chemikálie.

EL RINCÓN - DECAFE

GUATEMALA - HUEHUETENANGO

9,00  s DPH

Váha
250 g
Nadmorská výška
 1600m n.m.
Krajina pôvodu
GUATEMALA
Vlastníci
YOLANDA GALINDO
Región
HUEHUETENANGO
Odroda
CATURRA & BOURBON
Farmy
EL RINCON
Spracovanie
MOKRÉ
Spracovateľský mlyn
EL RINCON
Spôsob odstránenia kofeínu
SUGAR CANE CO2 DECAFE
newsletter

Prihláste sa k odberu noviniek.

Zadaním emailu vyjadrujete súhlas s našimi zmluvnými podmienkami a pravidlami ochrany osobných údajov.

karma coffee

Kaviareň a pražiareň kávy v centre Liptovského Mikuláša.


Prevádzka

Námestie Osloboditeľov 75/14
031 01 Liptovský Mikuláš, SR

Prevádzkové hodiny
Pondelok – Piatok  |  8:00 – 18:00
Sobota  |  10:00 – 17:00
Nedeľa  |  11:00 – 16:00

Ďalšie informácie

Hmotnosť 250 g

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.