Chuťový profil
MALINY – PAPÁJA – KVETINY
Ako často máte možnosť ochutnať top kávu s ktorou sa súťažilo aj na majstrovstvách svete v kategórii Ibrik a dostala sa do finále. Vďaka spolupráci s Forestgreen coffee, a priateľstvu s jednou z najväčších baristických legiend Agnieszkou Rojewskou, sme našli pre jej vystúpenie Geshu Marcelu, s ktorou súťažila na tohtoročných majstrovstvách sveta v Aténach. Lot Marcela pochádza z farmy El Vergel, kde sa Elias Bayter pred 4 rokmi podujal k zaujímavému experimentu s odrodou Gesha. Počas tohot projektu postupne zaštepil a vyšlachtil unikátny bled z 4 odrôd geshe, aby dosiahol komplexný a jedniečný chuťový profil, už aj tak skvelej odrody, akou je gesha. Po ručnom zbere a prísnom pretriedení, boli čerešne umiestnené do hermeticky uzatvorených nádob, ktoré boli potom natlakované s CO2 - carbonic maceration process. Po 52hod fermentácii pri nízkej teplote, boli čerešňe presunuté na africké postele a veľmi pomaly sušené s uplatenením unikátneho processu pre farmu El Vergel, kde sa počas sušenia presunú čerešne pri rôznych úrovniach vlhkosti zrna do tmavého skladu v hermeticky uzatvorených vreciach k získaniu plnšieho chuťového profilu. Gesha Marcela je najunikátnejšia a najlepšia káva, ktorú sme mali možnosť Vám kedykoľvek ponúknuť.
Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale.Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.
GESHA MARCELA
KOLUMBIA - TOLIMA
18,00 € s DPH
Váha 200 g | Nadmorská výška 1650 m.n.m. |
Krajina pôvodu KOLUMBIA | Vlastníci BAYTER FAMILY |
Región TOLIMA | Odroda GESHA |
Farma EL VERGEL | Spracovanie CARBONIC MACERATION |
Spracovateľský mlyn EL VERGEL | Praženie OMNIROAST |