Chuťový profil

BROSKYŇA – POMARANČ – KARAMEL

Majiteľom spracovateľského závodu Gisaka je firma Tropic coffee company, ktorá vykupuje kávu  od spolku Abadatezuka, ktorý združuje približne 256 drobných farmárov pestujúcich výlučne odrodu red bourbon v nadmorskej výške 2200mnm. Malé polia a farmy s kávou o celkovej rozlohe 110 hektárov sa rozprestierajú v blízkosti lesa Nyungwe a najväčšieho jazera v Rwande, lake Kivu. Vysoká nadmorská výška, bohatá ílovitá pôda a dostatok zrážok zabezpečuje optimálne podmienky pre rast kávy. Farmári používajú ako hnojivo výlučne iba prirodzené prostriedky, ako nespracované ovocie, listy a pod. Po zbere sú kávové čerešne prevezené do nižšie položenej spracovateľskej stanice Gisaka CWS, ktorá spracováva kávy prevažne mokrou metódou, no táto káva vysokej kvality bola spracovaná naturálne, tzn. suchou metódou, ktorá dodala plnú ovocno sladkú chuť v šálke. Umyté a pretriedené čerešne sa uložia na pár hodín do uzavretej nádoby, kde sa nechajú fermentovať bez prístupu kyslíka. Po ukončení rýchlej fermentácie je káva dosušená na vyvýšených afrických posteliach, následne je lot ručne triedený a pripravený na export. Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale. Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.

GISAKA

RWANDA - BUGESERA

12,00  s DPH

Váha
250 g
Nadmorská výška
2200 m n.m.
Krajina pôvodu
RWANDA
Vlastníci
TROPIC COFFEE COMPANY
Región
BUGESERA
Odroda
RED BOURBON
Farma
GISAKA
Spracovanie
SUCHÉ
Spracovateľský mlyn
GISAKA CWS
 
newsletter

Prihláste sa k odberu noviniek.

Zadaním emailu vyjadrujete súhlas s našimi zmluvnými podmienkami a pravidlami ochrany osobných údajov.

karma coffee

Kaviareň a pražiareň kávy v centre Liptovského Mikuláša.


Prevádzka

Námestie Osloboditeľov 75/14
031 01 Liptovský Mikuláš, SR

Prevádzkové hodiny
Pondelok – Piatok  |  8:00 – 18:00
Sobota  |  10:00 – 17:00
Nedeľa  |  11:00 – 16:00