Chuťový profil
ZELENÉ JABLKO – MED – BROSKYŇA
Kávy z Kolumbie sú naša srdcovka, tak sme radi, že opäť po roku Vám môžme ponúknuť veľmi príjemnú morko spracovnú kávu z farmy La Primavera vďaka našej úzkej spolupráci s green coffee developers – Forestgreen coffee. Farmu La Primavera vlastní Freddy Correa, ktorý pri tomto lote vylepšil spôsob spracovania čerešní po zbere. La Primavera leží neďaleko malej dediny Bajo Encanto v nadmorskej výške 1800mnm a jej rozloha je približne 25ha. Freddy na farme pestuje odrodu bourbon a jej rôzne variácie, ako red, yellow a najvyššie hodnotený pink bourbon. Káva je spracovaná v spracovateľskom závode El Vergel, kde za pomoci Freddyho a profesora Ceasara vylepšili špeciálne pre odrodu pink bourbon mokrý proces spracovania čerešní. Tie sú po ručnom zbere nedotknuté nechané 24 fermentovať, následne sú pretriedené, zbavené šupky a opäť nechané zrná v dužine fermentovať, tentoraz 36 hod bez prístupu vzduchu. v ďalšom kroku sú zrná zbavené dužiny a dosušené na afrických posteliach na požadovanú vlhkosť. Pred balením a exportom sú zrná ešte kontrolované a triedené pomocou optického triediča. Táto inovácia tradičného mokrého spracovania kávy pomáha vytiahnuť viac čistej a ovocnej chuti z komplexnej odrody pink bourbon.
Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale.Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.
LA PRIMAVERA
KOLUMBIA - HUILA
14,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 1800 m.n.m. |
Krajina pôvodu KOLUMBIA | Vlastníci FREDDY CORREA |
Región HUILA | Odroda PINK BOURBON |
Farma LA PRIMAVERA | Spracovanie MOKRÉ |
Spracovateľský mlyn EL VERGEL | Praženie OMNIROAST |