Chuťový profil
WHISKEY – HROZIENKA – RUMOVÉ PRALINKY
Po minuloročnom veľkom úspechu kávy z farmy La Rosa, sme ju pre Vás priniesli opäť, tento raz formou direct trade priamo z Kolumbie. No neostali sme iba pri importe kávy, ale rovno sme ju vylepšili tzv procesom barrel aged, kde sa káva pred pražením nechá dozrieť v sudoch po whisky, a počas tejto doby získa príjmné a netradičné chuťové profily. V tejto edícii nájdete v chuti whisky, rumové pralinky a hrozienka. Farma La Rosa je vlastnená rodinou Vasquez od roku 1970, a patrí pod Café Lumbus, firmu, ktorá zastrešuje
pestovateľov z oblasti Antioquia. La Rosa je stredne veľkou farmou o rozlohe 20ha s ročnou priemerrnou produkciou 350 vriec kávy. Catalina Vasquez, ktorá zdedila farrmu po svojom otcovi sa rozhodla nahradiť odrodu typica, mixom odrôd castillo, caturra a colombia, kvôli získaniu komplexnejšieho chuťového profilu výslednej kávy. Keďže La Rosa je jednou z najvyššie položených fariem v regióne, začala Catalina spolu s manažérom Juanom Gabrielom pred pár rokmi experimentovať s suchým spracovaním úrody, nakoľko vysoko v horách bojovali s obmedzeným zdrojom vody. Káva je po zbere a triedení prirodzene sušená slnkom na betonových patiách po dobu 14 dní. V prípade nepriaznivého počasia sú čerešne striedavo sušené na patiách a pod strechou na afrických posteliach. Po dosiahnutí relatívnej vlhkosti na úroveň 10-11% sa zrno nechá mechanicky vylúpnť a následne pretriediť, zabaliť a pripraviť na export. Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale. Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.
LA ROSA - BARREL AGED EDITION
KOLUMBIA - ANTIOQUIA
14,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 1600-1900 m n.m. |
Krajina pôvodu KOLUMBIA | Vlastník CATALINA VASQUEZ |
Región ANTIOQUIA | Odroda CASTILLO |
Farma LA ROSA | Spracovanie SUCHÉ BARREL AGED |
Spracovateľský mlyn LA ROSA | Praženie OMNIROAST |