Chuťový profil
HRUŠKA – MED – EARL GREY
Káva Bolívia – Manco Kapac pochádza od spoločnosti Agricafe Cooperative, ktorá bola založená Rodriguezovcami, ktorí pracujú s kávou od roku 1986. Ich káva pochádza od rôznych lokálnych farmárov (Manco Kapac), ktorí im dodávajú kávu, ktorá je ďalej spracovaná na ich stanici Buena Vista v regióne Caranavi. Táto káva je anaerobne spracovaná, čo v tomto prípade znamená 22 hodinovú suchú fermentáciu v kombinácii so sušením na vyvýšených posteliach kým sa nedosiahne 12% vlhkosť. Výberová káva z Bolívie je momentálne pomerne vzácna vzhľadom na to, že hrdza kávovníkových listov zdecimovala mnoho kávových fariem. Taktiež farmy, ktoré sa venujú pestovaniu kávy nie sú tak technologicky vyspelé a často pripomínajú viac lesy ako farmy, pretože sa snažia o organické pestovanie kávy.
Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale. Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.
MANCO KAPAC
BOLÍVIA- CARANAVI
13,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 1500 m.n.m. |
Krajina pôvodu BOLÍVIA | Vlastníci AGRICAFE COOPERATIVE |
Región CARANAVI | Odroda CATURRA |
Farma MANCO KAPAC | Spracovanie ANAEROBIC NATURAL |
Spracovateľský mlyn BUENA VISTA MILL | Praženie OMNIROAST |