Chuťový profil

HROZIENKA –  SLIVKY – VÍNO

Tento anaeróbne spracovaný lot z farmy Masira spracoval farmár menom Dison Kareng. Dison spolupracuje s 15 drobnými farmármi, ktorí vlastnia malé políčka o veľkosti približne jeden až dva hektáre, na ktorých pestujú odrodu bourbon. Na každej mini farme/políčku je vysadených 1000-1200 kávovníkov. Spoločnú úrodu Dison vykupuje a spracováva v vlastnom spracovateľskom závode v neďalekom meste Kapchorwa. Pri tomto lote sa čerešne po zbere a prvotnom triedení zatvorili do vzduchotesných nádob a nechali bez prístupu vzduchu (anaerobic fermentation) fermentovať 96 hodín. Následne sa čerešne dosušili na vyvýšených afrických posteliach v tenkých vrstvách za pravidelného prehrabávania a otáčania, aby sa zrná sušili rovnomerne a predišlo sa ďalšej nechcenej fermentácii. Ugandské kávy sa za posledné 2 roky posunuli kvalitatívne vpred míľovými krokmi a hrdo sa prémiové zbery ich inovatívne a kvalitné spracovanie radí medzi to najlepšie čo vie Afrika ponúknuť. Anaeróbne spracovaný lot Masira je toho jasným príkladom, kde na spoločnom cuppingovom stole prekonal vačšinu káv z Rwandy a Etiópie.
Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale.

Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.

MASIRA

UGANDA - MT ELGON

14,00  s DPH

Váha
250 g
Nadmorská výška
1900 m.n.m.
Krajina pôvodu
UGANDA
Vlastníci
DISON KARENG
Región
MT. ELGON
Odroda
BOURBON
Farma
MASIRA
Spracovanie
ANAEROBIC NATURAL
Spracovateľský mlyn
MASIRA
Praženie
OMNIROAST
newsletter

Prihláste sa k odberu noviniek.

Zadaním emailu vyjadrujete súhlas s našimi zmluvnými podmienkami a pravidlami ochrany osobných údajov.

karma coffee

Kaviareň a pražiareň kávy v centre Liptovského Mikuláša.


Prevádzka

Námestie Osloboditeľov 75/14
031 01 Liptovský Mikuláš, SR

Prevádzkové hodiny
Pondelok – Piatok  |  8:00 – 18:00
Sobota  |  10:00 – 17:00
Nedeľa  |  11:00 – 16:00