Chuťový profil

MALINY – KARAMEL – VANILKA

Muyinga je najmenej známa časť Burundi ktorá pestuje kávu. Región je prevažne rovinatý s nižšou nadmorskou výškou, no vhodnou klímou na pestovanie kávy a jej následné suché spracovanie. Lot súhrne označený Nyagishiru pochádza od 850 farmárov združených pod korporáciou s názvom Matraco. Drobné farmy sa rozprestierajú v okolí mesta Buhyniuzam ktoré je centrom regiónu. Na farmách dominuje odroda red bourbon a jednotliví farmári vyprodukujú cca 15-80 vriec kávových čerešní, ktoré sa vykupujú v spracovateľskom závode Nyagishiru, ktorý sponzorsky pomáhala vybudovať firma Raw Material, ktorá takisto priniesla tento zber do Európy. Zber je ručný a káva je sušená na vyvýšených afrických posteliach po dobu min 21 dní. Čerešne sú počas dňa pravidelne otáčané aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie.

NYAGISHIRU

BURUNDI - MUYINGA

12,00  s DPH

Váha
250 g
Nadmorská výška
 1500-1600 m n.m.
Krajina pôvodu
BURUNDI
Vlastníci
850 MIKRO FARMÁROV
Región
MUYINGA
Odroda
RED BOURBON
Farma
MIX FARIEM
Spracovanie
SUCHÉ
Spracovateľský mlyn
MATRACO COFFEE
Praženie
OMNIROAST
newsletter

Prihláste sa k odberu noviniek.

Zadaním emailu vyjadrujete súhlas s našimi zmluvnými podmienkami a pravidlami ochrany osobných údajov.

karma coffee

Kaviareň a pražiareň kávy v centre Liptovského Mikuláša.


Prevádzka

Námestie Osloboditeľov 75/14
031 01 Liptovský Mikuláš, SR

Prevádzkové hodiny
Pondelok – Piatok  |  8:00 – 18:00
Sobota  |  10:00 – 17:00
Nedeľa  |  11:00 – 16:00