PALO GRANDE – DECAFE | Kolumbia

9,00  s DPH

Farma Palo Grande sa nachádza v regióne Cauca na severe Kolumbie. Farma je vlastnená firmou Cosurca cooperative, ktorá združuje približne 1500 drobných farmárskych rodín. Na výrobu tejto bezkofeínovej kávy sa použila odroda colombia, pestovaná v nadmorskej výške 1600 mnm. Káva bola zberaná ručne, následné zbavená šupky a nechaná sa sušiť na slnku v dužine približne 18 hodín. Potom je zrno výlupnuté a dosušené na patiách 10-14 dní. Predtým, ako je lot vyslaný na zbavenie kofeínu, je 4x nezávislé testovaný kontrolným tímom Cosurca cooperative.Kávu zbavujú kofeínu priamo na farme využitím CO2 získaného z cukrovej trstiny. Pripravené čisté zrná sa namočia do vlažnej vody, kde absorbujú tekutinu, zväčšia svoj objem a póry v štruktúre zrna sa otvoria. Následne sa do tanku s vodou pridá pod tlakom CO2 získaný fermentovaním cukrovej trstiny. Oxid uhličitý v tekutine (podobne ako v nasýtenej minerálke) stúpa k hladine
a viaže na seba molekuly kofeínu. Tento proces sa opakuje, až pokým sa dosiahne požadovaná úroveň zostatkového kofeinu (okolo 1-2%). Zrná zbavené kofeínu sa dosušia, póry sa opäť uzavrú a štruktúra zrna ostane neporušená. Celý proces zbavovania kofeínu je maximálne šetrný k káve, a prírode, keďže sa pri ňom nepoužívajú žiadne chemikálie

Kategórie:

Popis

Chuťový profil

MANDLE –  HRUŠKA – TMAVÁ ČOKOLÁDA

Farma Palo Grande sa nachádza v regióne Cauca na severe Kolumbie. Farma je vlastnená firmou Cosurca cooperative, ktorá združuje približne 1500 drobných farmárskych rodín. Na výrobu tejto bezkofeínovej kávy sa použila odroda colombia, pestovaná v nadmorskej výške 1600 mnm. Káva bola zberaná ručne, následné zbavená šupky a nechaná sa sušiť na slnku v dužine približne 18 hodín. Potom je zrno výlupnuté a dosušené na patiách 10-14 dní. Predtým, ako je lot vyslaný na zbavenie kofeínu, je 4x nezávislé testovaný kontrolným tímom Cosurca cooperative.Kávu zbavujú kofeínu priamo na farme využitím CO2 získaného z cukrovej trstiny. Pripravené čisté zrná sa namočia do vlažnej vody, kde absorbujú tekutinu, zväčšia svoj objem a póry v štruktúre zrna sa otvoria. Následne sa do tanku s vodou pridá pod tlakom CO2 získaný fermentovaním cukrovej trstiny. Oxid uhličitý v tekutine (podobne ako v nasýtenej minerálke) stúpa k hladine a viaže na seba molekuly kofeínu. Tento proces sa opakuje, až pokým sa dosiahne požadovaná úroveň zostatkového kofeinu (okolo 1-2%). Zrná zbavené kofeínu sa dosušia, póry sa opäť uzavrú a štruktúra zrna ostane neporušená. Celý proces zbavovania kofeínu je maximálne šetrný k káve, a prírode, keďže sa pri ňom nepoužívajú žiadne chemikálie

PALO GRANDE - DECAFE

KOLUMBIA - CAUCA

9,00  s DPH

Váha
250 g
Nadmorská výška
 1600-1900 m, n.m.
Krajina pôvodu
KOLUMBIA
Vlastníci
COSURCA COOPERATIVE
Región
CAUCA
Odroda
COLOMBIA
Farmy
PALO GRANDE
Spracovanie
SUCHÉ
Spracovateľský mlyn
PALO GRANDE
Spôsob odstránenia kofeínu
SUGAR CANE CO2 DECAFE
newsletter

Prihláste sa k odberu noviniek.

Zadaním emailu vyjadrujete súhlas s našimi zmluvnými podmienkami a pravidlami ochrany osobných údajov.

karma coffee

Kaviareň a pražiareň kávy v centre Liptovského Mikuláša.


Prevádzka

Námestie Osloboditeľov 75/14
031 01 Liptovský Mikuláš, SR

Prevádzkové hodiny
Pondelok – Piatok  |  8:00 – 18:00
Sobota  |  10:00 – 17:00
Nedeľa  |  11:00 – 16:00

Ďalšie informácie

Hmotnosť 250 g

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.