Chuťový profil

JAHODY –  ČUČORIEDKY – MELÓN

Farma a spracovateľská stanica Hendryho a jeho rodiny je ostrovom experimentálneho spracovania v mori konvenčnej pranej kávy, ktorá je typická pre oblasť Pegasing. Hendrov otec Hamdan sa do oblasti presťahoval v roku 2006, kúpil pozemok a začal pestovať kávu. Jeho syn Hendra sa pre ňu čoskoro nadchol a začal experimentovať s metódami spracovania, študoval literatúru a hľadal rady u iných indonézskych poľnohospodárov, ktorí sa odklonili od tradičnej metódy prania, známej tu ako Giling Basah. Rodina investovala do farmy veľké prostriedky, najmä do zariadení na rôzne druhy spracovania: malý mokrý mlyn s dvoma lúpačmi čerešní, gravitačné umývacie kanály a niekoľko vyvýšených lisov alebo veľké polyetylénové tunely na sušenie kávy. Zriadili tiež „škôlku“ pre odrodu Abyssinia, ktorá bola prvou odrodou vysadenou pri vstupe kávy na indonézsky trh. Zrná sa najprv umiestnia do plastových fermentačných nádrží, kde sa do vody pridá CO2 (oxid uhličitý), aby sa vytlačil kyslík. Kávové čerešne sa potom 70 – 80 hodín fermentujú a potom sa 20 – 25 dní sušia na vyvýšených lôžkach v sušiacom tuneli, kde sa monitoruje teplota a zrná sa pravidelne otáčajú, aby sa sušili rovnomerne.
Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale.

Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.

PEGASING

INDONÉZIA- PEGASING

14,00  s DPH

Váha
250 g
Nadmorská výška
1500 m.n.m.
Krajina pôvodu
INDONÉZIA
Vlastníci
HENDRA
Región
PEGASING
Odroda
TIM TIM & GAYO
Farma
PEGASING
Spracovanie
ANAEROBIC NATURAL
Spracovateľský mlyn
PEGASING
Praženie
OMNIROAST
newsletter

Prihláste sa k odberu noviniek.

Zadaním emailu vyjadrujete súhlas s našimi zmluvnými podmienkami a pravidlami ochrany osobných údajov.

karma coffee

Kaviareň a pražiareň kávy v centre Liptovského Mikuláša.


Prevádzka

Námestie Osloboditeľov 75/14
031 01 Liptovský Mikuláš, SR

Prevádzkové hodiny
Pondelok – Piatok  |  8:00 – 18:00
Sobota  |  10:00 – 17:00
Nedeľa  |  11:00 – 16:00