Chuťový profil
JAHODY – ČUČORIEDKY – MELÓN
Farma a spracovateľská stanica Hendryho a jeho rodiny je ostrovom experimentálneho spracovania v mori konvenčnej pranej kávy, ktorá je typická pre oblasť Pegasing. Hendrov otec Hamdan sa do oblasti presťahoval v roku 2006, kúpil pozemok a začal pestovať kávu. Jeho syn Hendra sa pre ňu čoskoro nadchol a začal experimentovať s metódami spracovania, študoval literatúru a hľadal rady u iných indonézskych poľnohospodárov, ktorí sa odklonili od tradičnej metódy prania, známej tu ako Giling Basah.
Rodina investovala do farmy veľké prostriedky, najmä do zariadení na rôzne druhy spracovania: malý mokrý mlyn s dvoma lúpačmi čerešní, gravitačné umývacie kanály a niekoľko vyvýšených lisov alebo veľké polyetylénové tunely na sušenie kávy. Zriadili tiež „škôlku“ pre odrodu Abyssinia, ktorá bola prvou odrodou vysadenou pri vstupe kávy na indonézsky trh. Zrná sa najprv umiestnia do plastových fermentačných nádrží, kde sa do vody pridá CO2 (oxid uhličitý), aby sa vytlačil kyslík. Kávové čerešne sa potom 70 – 80 hodín fermentujú a potom sa 20 – 25 dní sušia na vyvýšených lôžkach v sušiacom tuneli, kde sa monitoruje teplota a zrná sa pravidelne otáčajú, aby sa sušili rovnomerne.
Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale. Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.
PEGASING
INDONÉZIA- PEGASING
14,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 1500 m.n.m. |
Krajina pôvodu INDONÉZIA | Vlastníci HENDRA |
Región PEGASING | Odroda TIM TIM & GAYO |
Farma PEGASING | Spracovanie ANAEROBIC NATURAL |
Spracovateľský mlyn PEGASING | Praženie OMNIROAST |