Chuťový profil
JABLKO – BANÁN – NUGÁT
Farma El Vergel sa rozprestiera v regióne Huila vo výške 1500mnm. Vlastníci, bratia Shady a Elias Bayter sú praví priekopníci v pestovaní a spracovaní kávy. Farma má rozlohu 300ha, kde je vyše polovica vyčlenená pre divoko rastúcu prírodu a na zvyšku sú vysadené odrody ako pink bourbon, java, gesha či typica.
Lot Pink Koji, je príkladom unikátneho spracovania metódou koji super natural. Táto metóda bola vyvynutá bratmi Bayterovcami v spolupráci s Christopherom Ferranom z USA. Po zbere a vytriedení čerešní sa na ne aplikujú spóry Koji (ktoré sa požívajú aj pri výrobe ryžového vína), aby sa naštartovala fermentácia a štiepenie cukrov. Následne sa zrná vylúpnu a dosušia na slnku na požadovanú vlhkosť. Táto inovatívna a unikátna metóda bola prvykrát použitá v roku 2021 na world barista championship fínskym šampiónom Kaapom Paavolainenom.
Keďže sme nadviazali spoluprácu a stali sa zastupiteľmi firmy Forestgreen coffee, ktorú vlastnia bratia Bayterovci, sme jedna z mála pražiarní, ktorá má možnosť pražiť túto kávu.
Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale. Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.
PINK KOJI
KOLUMBIA- HUILA
15,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 1500 m.n.m. |
Krajina pôvodu KOLUMBIA | Vlastníci ELIAS AND SHADY BAYTER |
Región HUILA | Odroda PINK BOURBON |
Farma EL VERGEL | Spracovanie KOJI SUPER NATURAL |
Spracovateľský mlyn EL VERGEL | Praženie OMNIROAST |