Chuťový profil

OVOCIE – KARAMEL –  BROSKYŇA

Počas zberu sú čerešne triedené, zbavené šupky a nechané fermentovať 16-18 hodín. Na ďalší deň sú zrná premývané a sušené na betónových plochách. Pre tento lot kávu zbavujú kofeínu priamo na farme využitím CO2 získaného z cukrovej trstiny. Pripravené čisté zrná sa namočia do vlažnej vody, kde absorbujú tekutinu, zväčšia svoj objem a póry v štruktúre zrna sa otvoria. Následne sa do tanku s vodou pridá pod tlakom CO2 získaný fermentovaním cukrovej trstiny. Oxid uhličitý v tekutine (podobne ako v nasýtenej minerálke) stúpa k hladine a viaže na seba molekuly kofeínu. Tento proces sa opakuje, až pokým sa dosiahne požadovaná úroveň zostatkového kofeínu (okolo 1-2%). Zrná zbavené kofeínu sa dosušia, póry sa opäť uzavrú a štruktúra zrna ostane neporušená. Celý proces zbavovania kofeínu je maximálne šetrný k káve, a prírode, keďže sa pri ňom nepoužívajú žiadne chemikálie.   Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale. Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.

CONDOR - DECAFE

KOLUMBIA - TOLIMA

10,00  s DPH

Váha
250 g
Nadmorská výška
 1700 m, n.m.
Krajina pôvodu
KOLUMBIA
Vlastník
SHADY BAYTER
Región
TOLIMA
Odroda
CATURRA 
Farmy
ZDRUŽNIE FARMÁROV
Spracovanie
SUCHÉ
Spracovateľský mlyn
EL VERGEL
Spôsob odstránenia kofeínu
SUGAR CANE CO2 DECAFE
newsletter

Prihláste sa k odberu noviniek.

Zadaním emailu vyjadrujete súhlas s našimi zmluvnými podmienkami a pravidlami ochrany osobných údajov.

karma coffee

Kaviareň a pražiareň kávy v centre Liptovského Mikuláša.


Prevádzka

Námestie Osloboditeľov 75/14
031 01 Liptovský Mikuláš, SR

Prevádzkové hodiny
Pondelok – Piatok  |  8:00 – 18:00
Sobota  |  10:00 – 17:00
Nedeľa  |  11:00 – 16:00